Perfekcionalistka na Blogu aneb potřebuji obsah

Plavit se životem znamená hledat rovnováhu mezi dokonalostí a přijímáním nedokonalostí, neplánovaných odboček. 

Jak jste na tom vy s přijímáním nedokonalostí?

Já jsem třeba po několikaměsíční práci na svém webu ucítila nutnou potřebu vytvořit obsah článků. Že je to nepotřebné? Asi je a já to i vím, ale ... Cítila jsem nutnou potřebu to udělat. A i když jsem věděla, že to bude "práce navíc" a já místo toho mohla udělat mnoho jiných věcí, vnitřní hlas nešel přehlušit a překřičel i hlavu. 

Kdy se vám stalo, že srdce křičelo více než hlava?

Já to prostě musela udělat. Má to pro mě smysl. Vyprávím zde na webu jednotlivé příběhy, které ale jako celek tvoří další velký příběh a ukazují cestu za splněním snů. "Potřebovala" jsem uspokojit svůj pocit, že se to takto dostane i k vám čtenářům. Jsou to příběhy o tom, jak jsme měli štěňátko, jak jsem napsala knihu nebo vytvořit web. Příběhy plné radosti, ale i slz ze ztrát. Vše se zvládlo, našla se cesta k tomu, jak překonat smutek i strach a právě to vás může inspirovat za vyplutím plnit si i svá přání.

Co "nepodstatného" jste museli udělat a nešlo to jinak?

Máte také někdo něco, co potřebujete mít uspořádané, i když to na první pohled nemusí být důležité? Podělte se o to se mnou v komentářích na sociálních sítích, ať vím, že v tom nejsem sama.

Příklady ze života ženy 40+:

  • všechny hrnce a kuchyňské potřeby mají své pevně dané místo
  • oblečení v šatníku je seřazené podle typu
  • kosmetika v koupelně je uklizená
  • můj pracovní stůl je srovnaný

Neposílejte mi, prosím, číslo na terapeuta, mně je v tom svým způsobem dobře, protože vidím ten kus odvedené práce. Bude mi stačit podpora, že to takto nemám jediná. Mně je v tom pocitu mít "věci srovnané" dobře a šetří mi to čas.

Je, prosím, ještě někdo, kdo to má stejně?

Pokud se také snažíte najít rovnováhu mezi perfekcionalismem a uvolněním, přidejte se ke mně na této plavbě životem. Společně můžeme sdílet naše příběhy, společně se jim s odstupem času při změně smát a společně můžeme najít krásu v malých detailech, které tvoří naše dny.

Nebo to máte obráceně?

V tom případě ocením vaše rady, jak na to, protože článků k tomu mám načtených hodně. Děkuji i mé kamarádce Martince za dárek, který mi dala, knihu Láska k nedokonalým věcem, většinou pomáhá. Miluji knihy. I přesto, pokud máte někdo vychytávky přímo ze života, budu ráda ze sdílení. Leckdy tím nejcennějším jsou právě rady z okolí. 

Vzkaz pro mé dcery a moji maminku - není nutné psát komentáře pod tento článek, já vím, že to se mnou někdy není lehké. Mám vás ráda.


Rolí, kým jsem, je mnoho ... všechny však spojuje moje vášeň psát, tvořit, učit a pomáhat ... vplujte do mého virtuálního přístavu Můj příběh si přečtěte zde >>